5 Aralık 2020 Cumartesi

Excel Hataları

 

Excel'deki Hata Örnekleri















  • #AD? hatası







#AD? hatasını düzeltmek için? Excel'de hata varsa, çalıştırmaya çalıştığınız formülün yazımını kontrol edin.

Formül doğru yazıldıysa ve excel tablonuz hala bir hata veriyorsa, Excel muhtemelen formül içindeki girişlerinizden aldığınız verilerde bir sıkıtı yaşıyorsunuzdur.


  • #SAYI/0! hatası





#SAYI/0! gördüğünüzde, Excel'den bir formülü sıfıra veya boş bir hücreye bölmesini istiyorsunuz.

Bu hatayı çözmek oldukça kolaydır. Sadece hücrenin değerini 0'a eşit olmayan bir değere değiştirin veya hücreniz boşsa bir değer ekleyin.




  • #BOŞ! hatası





#BOŞ!   gerçekte kesişmeyen iki alanın kesişimini belirttiğinizde veya yanlış bir aralık operatörü kullanıldığında hatalar oluşur.

Öncelikle, formülünüzde doğru sözdizimini kullandığınızdan emin olun.









  • #YOK hatası







#YOK gördüğünüzde, bu genellikle formülünüzde bahsettiğiniz sayıların bulunamayacağı anlamına gelir.

Formülünüzde kullanılan ya da silinmiş ya da kaydedilmemiş bir sayfaya atıfta bulunan bir sayıyı veya satırı yanlışlıkla silmiş olabilirsiniz.

İleri düzey kullanıcılar için, #YOK hatasının en yaygın nedenlerinden biri, DÜŞEYARA'da referans verilen formülden bir hücrenin bulunamamasıdır.




  • #DEĞER hatası






Bu hatanın kolay bir çözümü, yalnızca sayıları kullandığınızdan emin olmak için formülünüzü iki kez kontrol etmektir. Hala bir hata görüyorsanız, boş hücreleri, hücrelere bağlanan eksik formülleri veya kullanıyor olabileceğiniz özel karakterleri kontrol edin.

Yukarıdaki örnekte, "Toplam" sütunu Harf ve sayı toplamaları istemektedir.  Excel sayı ve harf hücreleri toplamını hesaplayamaz, bu nedenle bize bir #DEĞER hatasını verir.






  • #SAYI! hatası



Formülünüz geçerli olmayan sayısal değerler içeriyorsa, #SAYI! Excel'de hata görünür. Genellikle bu, formülünüzde kullanılan diğer bağımsız değişkenlerden farklı bir sayısal değer girdiğinizde olur.


  • ### hatası



 Hücreye sığmadığı için karma veya kare karakterler (###) görünür. Bu hatayı düzeltmek için sütunu daha geniş yapın.











Bilgi paylaştıkça çoğalır